субота, 11 листопада 2017 р.

Що скажуть в день твоєї смерті?

Роздуми на подію з сьогодення... Важливе питання для кожного з нас.
"А в Йоппії була одна учениця, на ймення Тавіта, що в перекладі Сарною зветься. Вона повна була добрих вчинків та милостині, що чинила. І трапилося тими днями, що вона занедужала й умерла. Обмили ж її й поклали в горниці. А що Лідда лежить недалеко Йоппії, то учні, прочувши, що в ній пробуває Петро, послали до нього двох мужів, що благали: Не гайся прибути до нас! І, вставши Петро, пішов із ними. А коли він прибув, то ввели його в горницю. І обступили його всі вдовиці, плачучи та показуючи йому сукні й плащі, що їх Сарна робила, як із ними була."(Дії Апостолів 9:36-39)
В Святому Письмі (Книга Дій 9 розділ) є записана історія про смерть однієї з учениць Ісуса Христа епохи первоапостольської Церкви - Таваіти. Характерним в цій історії є те, що ця християнка мала дуже багато позитивних відгуків від тих, хто її знав; в день її смерті вони могли згадати й навіть показати велику кількість добрих плодів її благословенного життя!


А що люди скажуть про нас в день нашої смерті? Що згадають? Що їм перше спаде на думку при згадці про нас? Воістину правильним є заклик до сумління кожного з нас в вислові з народного фольклору: "Живи так, щоб священнику нічого не потрібно було вигадувати під час твого поховання..."

На ці роздуми наштовхнула мене одна подія з сьогодення. 09.11.17. помер гуморист з московії, такий собі Михайло Задорнов... Я намагався згадати щось добре про нього, можливо якийсь вдалий жарт з його дибілкуватих програм, виступів... нажаль не зміг... Бо перше, що спадає на думку - це невдалі "жарти" про збитий Боїнг, де загинули майже 300 чоловік: мирних людей, серед яких було не мало дітей, жінок, старших людей... Відразу згадуються його заклики про знищення "недонароду" України... Про "євролохів", тобто українців, про голодомор, жертвами якого були мільйони наших співвітчизників... Ось саме це спадає на думку ПЕРШЕ... Ось це те, що залишив після себе горе-артист. Він насміхався гордовито над іншими народами, але у жовтні 2016-го у нього трапився епілептичний припадок прямо під час творчого вечора. Його відвезли на швидкій прямо з виступу. Він глузував з представників інших народів, показуючи інтелектуальну перевагу свого "розуму"... А помер від раку мозку...

Вичавлюю силоміць з себе якись добрий спогад про цього пропогандиста "рускава міра", не виходить ніяк! Не дай Бог, комусь залишити по своїй смерті отакі спогади про себе!..

Я не говорю це з позиції зловтіхи, борони Боже! Для більшої об"єктивності додам, що є інформація про те, що Задорнов перед смерттю викликав священника та сповідувався. Можливо Михайло дійсно покаявся у всіх своїх гріхах перед Богом і Господь прийме його до Свого Царства... Але я висловлюю власні спогади та свої особисті враження про залишенний слід на землі цією людиною. Дай Боже, щоб я був занадто суб"єктивним...

Немає коментарів:

Дописати коментар