понеділок, 26 жовтня 2015 р.

СЛОВО БОЖЕ про політику. ВИБІР ТА НАСЛІДКИ....


 
    Про демократичний негідний вибір мешканців Сихема.
  Біблія висвітлює не лише внутрішні та особисті проблеми, й вихід з них, з якими може стикнутися особистість, але й розкриває сутність суспільних процесів, які відбуваються в будь-якій країні (на прикладі стародавнього Ізраїлю та інших древніх країн). Тобто, Бог веде, вчить та виховує не лише людину, а й народ, за умови, коли у цього народу є представники, які знають та слухають Бога.
    В 9 розділі книги Суддів Господь надає нам цікаву ілюстрацію того, що не всяка влада угодна Йому, попри те, що вона обрана демократичною більшістю, про відповідальність за зроблений вибір народом й про наслідки такого волевиявлення!
    Ця історія з закрученим сюжетом, як у детективі, з відбитком

вівторок, 20 жовтня 2015 р.

СЛОВО БОЖЕ про політику "ХТО Ж ВІДПОВІДАЄ?" (роздуми на сьогодні 20.10.15.)



"Послухайте цього, священики, і почуйте, Ізраїлів доме, а ви, царський доме, візьміть до вух, бо вам буде суд, бо ви для Міцпи були пасткою й сіткою, розтягненою на Фавор." (Осія 5:1)


Ієрархія відповідальності... 

До кого звертається Господь в першу чергу, другу, третю? Хто повинен звітувати перед Ним про стан суспільства, ситуацію в державі?

Спочатку СВЯЩЕННИКИ, потім народ ("Ізраїлів доме") і потім царі ("царський доме")!

Чому саме так? Тому що, які священники, такий і народ, який народ, такі й царі! Саме таку послідовність відповідальності за ситуацію оголошує нам Бог! Зазвичай люди перекладають свою відповідальність на інших в т.ч. на керівників, але то є рабський менталітет (а з слів великого українського Отамана: рабів до раю не пускають

неділю, 18 жовтня 2015 р.

СЛОВО БОЖЕ про політику (роздуми на сьогодні 18.10.15.)

Народ, який без Бога ставить собі правителів та правителі, які без Бога керують народом йдуть до погибелі...

«Настановляли царів самі, без Мене; настановляли князів, але без Мого дозволу; із срібла свого і золота свого вчинили собі ідолів: Звідти – погибель.» (Осії 8:4)
Якщо уважно читати цей вірш Святого Письма можна зробити наступні висновки:

1. При виборі правителів потрібно керуватися волею Божою! Такий вибір може бути зроблений БЕЗ БОГА, люди самі на свій розсуд, керуючись  власними спотвореними цінностями будують своє життя, в тому числі суспільне.

2. Бог цікавиться політикою та бажає втручатися в політичні процеси держави, але НЕ МОЖЕ це робити без згоди людей, які б шукали Його волі та втілювали б її! Тому багато політичних процесів звершуються без Нього. 

3. Християни повинні йти в політику, або, принаймні, всіма способами намагатися впливати на неї, бо саме істині християни знають Бога, а Він бажає, щоб політичні процеси звершувалися спільно з Ним, через волевиявлення людей, які знають Його! 

4. НЕ ВСЯКА влада від Бога (в сенсі – угодна Йому)!!!

5. ПОГИБЕЛЬ прийде для народу (як духовна так і суспільно-політична, і соціально-економічна), коли: 

люди обирають собі нечестивих правителів, не зупиняють їх на їхніх гріховних шляхах, а, отже, самі грішать разом з ними;
правителі, накопичення власних матеріальних благ мають за ідола, який їм закриває Бога та народ, про добробут якого вони повинні дбати в першу чергу.