пʼятницю, 13 листопада 2015 р.

Чи закінчиться колись "П'ятниця тринадцятого"?

Сьогодні п'ятниця 13-го... 
Трагічну конотацію такого збігу числа місяця з днем тижня відносять до подій 1307 року, коли за наказом французького короля Філіпа IV були заарештовані, піддані тортурам, а потім страчені тисячі лицарів-тамплієрів...


Лицарі-тамплієри були пасіонаріями свого часу, які кинули виклик розкладанню цього світу та почали втілювати високі моральні чесноти. Вони були патріотами й прославили свою Батьківщину далеко заїї межами. Вони були Героями й не дали ісламістським полкам поневолити Європу. Вони були одними з самих сміливих й відчайдушних воїнів, яких знає історія. Тамплієри проливали свою кров й втратили багатьох побратимів на Східному фронті!..


Коли вони повернулися до дому з війни (до тих за кого вони воювали, в країну, яку вони прославили своєю військовою звитягою та честтю) там їх спочатку ув'язнили, а потім ліквідували. Їх стратили ті, хто не переймався проблемами східного фронту, а переймався тим, щоб бути блище до Короля...

ІСТОРІЯ ПОВТОРЮЄТЬСЯ!..

пʼятницю, 6 листопада 2015 р.

ЧИ ПРОГРАЄ ПРАВДА В ІНФОРМАЦІЙНІЙ ВІЙНІ?


Є відомий вислів Роберта Шеклі про інформаційну війну: «Найприкріше, що в інформаційній війні завжди програє той, хто каже правду, бо він обмежений правдою, а брехун може нести все, що завгодно». 

В деякій мірі, з людської точки зору, можна погодитися з таким песимістичним висновком... Але є й Божа точка зору на таку війну! 

Насправді, боротьба між брехнею та правдою важка й непроста! 

З точки зору психологічного аспекту, люди дійсно, з одного боку, люблять говорити неправду заради досягнення своїх земних, тлінних цілей, з іншого – люди люблять бути обманутими, їм краще чути прийнятну для них брехню ніж незручну правду...

вівторок, 3 листопада 2015 р.

ЦЕРКВА ВЖЕ НЕ ЛІДЕР ДОВІРИ УКРАЇНЦІВ...

Багато років поспіль згідно результатів різних соціологічних опитувань найбільший рівень народної довіри мала Церква... Мене, як християнина не могло це не тішити...
За результатами опитувань, проведених в липні 2015 року фондом "Демократичні ініціативи" та Центром Разумкова, авторитет Церкви високий в Україні, але з'явилася більш авторитетна сила!!!
Як виявилося, 62% опитаних громадян довіряють саме релігійним організаціям, але на першому місці за рівнем довіри розташувалися волонтери — 67%!..
Цікаво, що падіння рейтингу відбулося майже на очах, якщо ще в березні поточного року Церква лідирувала в цьому рейтингу опитування Research & Branding Group то вже в липні - втратила першість (див. ЦЕРКВА ВЖЕ НЕ ЛІДЕР ДОВІРИ УКРАЇНЦІВ).
Чому так??? Я не проти того, що хтось "заслужено" (справедливо) отримує перші місця вподобань українців за довірою... Питання не до волонтерів!!! За них потрібно дякувати Богу! Питання до Церкви!