вівторок, 26 березня 2019 р.

Балашов: про відношення до віри в Бога та до експлуатації цієї теми безбожниками...

На передодні виборів християни прискіпливо відносяться та прислухаються до будь-якої інформації з програм чи вуст кандидатів у президенти, які мають стосунок до важливих тем для віруючої людини, щоб за допомогою певних маркерів зробити правильний вибір та не бути співучасником в допомозі приходу до влади чиновників, які б впроваджували антихристиянські цінності, що суперечить християнському сумлінню.

суботу, 16 березня 2019 р.

Про неприйнятність деяких форм насильства з християнської точки зору!



15 березня 2019 р. в Новій Зеландії в мечетях м. Крайстчерч звершений зухвалий терористичний напад на мирних беззбройних людей під час молитви! Цей напад був вчинений підлими безпринципними людьми, які діяли всупереч християнській моралі та вченню Церкви Христової про застосування зброї. З одного боку й недивно, бо, на вряд чи, хтось буде називати їх християнами, тим більше, що здійснювали ці безбожники збройний напад на мирних людей з язичницькою символікою на своїй амуніції.

Але нас непокоїть та обставина, що в соціальних мережах, по-перше, деякі люди, які називають себе християнами схвально віднеслися до цього підлого масового вбивства людей; по-друге, нападників деякі асоціюють, чомусь, саме з християнами…

З цього приводу «Християнський Фронт» заявляє та роз'яснює:

середу, 6 березня 2019 р.

Заява Епіфанія - це лише перший крок?



Нещодавно інформпростір бурхливо відреагував на заяву предстоятеля ПЦУ Епіфанія щодо того, що гомосексуалізм та інші сексуальні девіації (збочення) ЛГБТ людей є гріхом…  

Багато схвальних коментаторів щодо цієї заяви прозвучало з боку представників християнського та патріотичного середовища, серед яких є багато добрих моїх друзів. Вони розцінили цю заяву майже як революційну, радикальну, ну, як мінімум, дуже сміливу!
Відразу, забігаючи на перед, та відповідаючи на потенційні звинувачення в мій бік щодо недооцінки вищевказаної заяви; хочу сказати, що я дійсно радий, що, принаймні, озвучена абсолютно правильна і, водночас, головне, давно очікувана, позиція. Але, все ж хочу поділитися своєю окремою думкою з цього приводу… 

Що ж сказав Епіфаній? На справді, він лише озвучив відоме ставлення Церкви до гріхів, які практикують ЛГБТ люди… Зокрема він вторив вже озвученим позиціям з цього приводу українських церков, які закріплені в офіційних документах, зокрема:

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

ЧОМУ ХРИСТИЯНИН МАЄ БОРОТИСЯ З ГРІХАМИ ПОШИРЮВАНИМИ ЛГБТ?

Питання християнської боротьби з гріхом гомосексуалізму, або гріхами ЛГБТ (лезбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, та ін.) є дуже актуальним сьогодні. Чому саме так? Спробуємо дати відповідь. Порушене питання є, звісно, надто широким, тому зосередитися на декількох основних важливих для християнина вимірах цієї проблематики.
Вимір Істини. Чому для християнина гомосексуалізм та інші сексуальні збочення є гріхом?
Тому що на це прямо вказує Біблія:
“Не ля­гай з чоловіком як з жінкою: це мер­зенність… Якщо хто ляже з чоловіком, як з жінкою, то обоє вони зробили мерзотність: нехай будуть віддані на смерть, кров їхня на них” (Лев. 18:22, 20:13).
«Вони замiнили iстину Божу неправдою i поклонялися, i служили тварi замiсть Творця, Який бла­гословенний повiки, амiнь. За це i вiддав їх Бог ганебним пристрастям: жiнки їхнi замiнили природне єднання на протиприродне; так само i чоловiки, обли­шивши природне єднання з жiно­чою статтю, розпалювалися похiт­тю своєю один до одного, чоловiки на чоловiках сором чинячи, одер­жуючи в собi самих належну вiд­плату за свiй блуд. Вони знають праведний суд Божий, що хто чинить так, вартий смерти; однак не тiль­ки самі таке роблять, але й тим, що роблять, сприяють.» (Рим 1:25-27,32)
Бог створив людину як чоловіка й жінку «І створив Бог Людину за образом Своїм, за образом Божим створив її; чоловіка і жінку створив їх, І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю» (Бут. 1:27-28), благословивши їх єднатися у сім’ю! Сім’я базується виключно на шлюбному союзі чоловіка і жінки, які народжують і виховують дітей. Ніяких інших визначень сім’ї Біблія не передбачає. Концепцію шлюбного подружжя для створення сім’ї затвердив Бог. Ані держава, ані церква не створювали концепцію сім’ї, тому вони не наділені повноваженнями змінювати їїНе може бути так званої одностатевої «сім’ї» за визначенням; це – збочення і гріх і ніщо інше!
Тому що про це свідчить історичний досвід Церкви: