вівторок, 6 березня 2018 р.

Чи може бути християнину притаманним гасло "Слава Україні!"???

Останнім часом серед українського народу виникло певне  патріотичне піднесення, що спричинило різні формаційні зрушення в суспільстві й, відповідно відобразилося не лише в нових моделях поведінки, діяльності, а й у фразеології. Так, зокрема, серед українського люду розповсюдилося привітання: «Слава Україні!» й відповідь на нього: «Героям Слава!». Зараз навіть є ініціатива уряду на державному рівні впровадити ці привітання, як офіційні у Збройних Силах України, зокрема. Повідомлення про це читайте ТУТ. 
Позитивно схвальне відношення більшості народу до такого славнозвісного привітання борців за волю українського народу, було сприйняте деякими віруючими християнами з побоюванням та насторожено, а деякими й вороже… В чому причина такої реакції? Та чи мають рацію християни, які не бажають виголошувати таке привітання?

Давайте спробуємо розглянути існуючі та можливі аргументи деяких християн стосовно упередженого відношення до таких привітань та проаналізувати ці побоювання з точки зору Святого Письма та формальної логіки.

неділю, 4 березня 2018 р.

Чого (кого) бракує українцям?

Знищення наметового містечка протестувальників під Верховною Радою України 03.03.18. з звірячими побиттями ветеранів АТО й жінок, публічне приниження людей, які мали свої певні вимоги до влади, виказало не лише кризу влади в Україні, бо ця криза є перманентною вже не першу каденцію будь-яких центральних керівних органів нашої держави. Ці події розкрили іншу більш небезпечнішу й страшнішу проблему - проблему роз'єднаності нації. При чому роз'єднаності між собою саме тих представників нації, хто однаково знаходиться в скрутному й притиснутому стані з боку антинародної олігархічної влади... А проблема ця розкрилася в формуванні відповідної реакції з боку патріотичних й націоналістичних кіл, вірніше в, майже, її відсутності. Здавалося б, коли спільний ворог (бандитська влада) принижує, калічить, цинічно знущається над героями українсько-російської війни реакція повинна бути однозначною... Але цього разу сталося не так... Не зважаючи на публічні заяви від керівників націоналістичних й опозиційних політсил з засудженням цієї агресії, ЗМІ майоріли особистими заявами від "націоналістів" про те, що вони не будуть поспішати захищати, чи помститися за тих героїв АТО, бо в них буцімто дещо інші політичні погляди, чи вони рухалися з сумнівними "лідерами", з сумнівними джерелами фінансування, а побиті жінки протестували на в "правильному" наметовому містечку, та ін. Докладніше про це в моєму дописі в ФБ тут .