вівторок, 26 березня 2019 р.

Балашов: про відношення до віри в Бога та до експлуатації цієї теми безбожниками...

На передодні виборів християни прискіпливо відносяться та прислухаються до будь-якої інформації з програм чи вуст кандидатів у президенти, які мають стосунок до важливих тем для віруючої людини, щоб за допомогою певних маркерів зробити правильний вибір та не бути співучасником в допомозі приходу до влади чиновників, які б впроваджували антихристиянські цінності, що суперечить християнському сумлінню.

суботу, 16 березня 2019 р.

Про неприйнятність деяких форм насильства з християнської точки зору!



15 березня 2019 р. в Новій Зеландії в мечетях м. Крайстчерч звершений зухвалий терористичний напад на мирних беззбройних людей під час молитви! Цей напад був вчинений підлими безпринципними людьми, які діяли всупереч християнській моралі та вченню Церкви Христової про застосування зброї. З одного боку й недивно, бо, на вряд чи, хтось буде називати їх християнами, тим більше, що здійснювали ці безбожники збройний напад на мирних людей з язичницькою символікою на своїй амуніції.

Але нас непокоїть та обставина, що в соціальних мережах, по-перше, деякі люди, які називають себе християнами схвально віднеслися до цього підлого масового вбивства людей; по-друге, нападників деякі асоціюють, чомусь, саме з християнами…

З цього приводу «Християнський Фронт» заявляє та роз'яснює:

середу, 6 березня 2019 р.

Заява Епіфанія - це лише перший крок?



Нещодавно інформпростір бурхливо відреагував на заяву предстоятеля ПЦУ Епіфанія щодо того, що гомосексуалізм та інші сексуальні девіації (збочення) ЛГБТ людей є гріхом…  

Багато схвальних коментаторів щодо цієї заяви прозвучало з боку представників християнського та патріотичного середовища, серед яких є багато добрих моїх друзів. Вони розцінили цю заяву майже як революційну, радикальну, ну, як мінімум, дуже сміливу!
Відразу, забігаючи на перед, та відповідаючи на потенційні звинувачення в мій бік щодо недооцінки вищевказаної заяви; хочу сказати, що я дійсно радий, що, принаймні, озвучена абсолютно правильна і, водночас, головне, давно очікувана, позиція. Але, все ж хочу поділитися своєю окремою думкою з цього приводу… 

Що ж сказав Епіфаній? На справді, він лише озвучив відоме ставлення Церкви до гріхів, які практикують ЛГБТ люди… Зокрема він вторив вже озвученим позиціям з цього приводу українських церков, які закріплені в офіційних документах, зокрема:

пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

ЧОМУ ХРИСТИЯНИН МАЄ БОРОТИСЯ З ГРІХАМИ ПОШИРЮВАНИМИ ЛГБТ?

Питання християнської боротьби з гріхом гомосексуалізму, або гріхами ЛГБТ (лезбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, та ін.) є дуже актуальним сьогодні. Чому саме так? Спробуємо дати відповідь. Порушене питання є, звісно, надто широким, тому зосередитися на декількох основних важливих для християнина вимірах цієї проблематики.
Вимір Істини. Чому для християнина гомосексуалізм та інші сексуальні збочення є гріхом?
Тому що на це прямо вказує Біблія:
“Не ля­гай з чоловіком як з жінкою: це мер­зенність… Якщо хто ляже з чоловіком, як з жінкою, то обоє вони зробили мерзотність: нехай будуть віддані на смерть, кров їхня на них” (Лев. 18:22, 20:13).
«Вони замiнили iстину Божу неправдою i поклонялися, i служили тварi замiсть Творця, Який бла­гословенний повiки, амiнь. За це i вiддав їх Бог ганебним пристрастям: жiнки їхнi замiнили природне єднання на протиприродне; так само i чоловiки, обли­шивши природне єднання з жiно­чою статтю, розпалювалися похiт­тю своєю один до одного, чоловiки на чоловiках сором чинячи, одер­жуючи в собi самих належну вiд­плату за свiй блуд. Вони знають праведний суд Божий, що хто чинить так, вартий смерти; однак не тiль­ки самі таке роблять, але й тим, що роблять, сприяють.» (Рим 1:25-27,32)
Бог створив людину як чоловіка й жінку «І створив Бог Людину за образом Своїм, за образом Божим створив її; чоловіка і жінку створив їх, І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю» (Бут. 1:27-28), благословивши їх єднатися у сім’ю! Сім’я базується виключно на шлюбному союзі чоловіка і жінки, які народжують і виховують дітей. Ніяких інших визначень сім’ї Біблія не передбачає. Концепцію шлюбного подружжя для створення сім’ї затвердив Бог. Ані держава, ані церква не створювали концепцію сім’ї, тому вони не наділені повноваженнями змінювати їїНе може бути так званої одностатевої «сім’ї» за визначенням; це – збочення і гріх і ніщо інше!
Тому що про це свідчить історичний досвід Церкви:

неділю, 19 серпня 2018 р.

Новий "Ісус Христос" гомосексуалістів в Україні: хто має стояти на варті?



Чому, в першу чергу, саме християни повинні реагувати на пропаганду гріха?
Чому християни повинні реагувати на ЛГБТмарші й інші будь-які пропагандистські заходи сексуальних збоченців? Здавалося б відповідь очевидна. Тому що, на християнах лежить відповідальність за викриття гріха й подачі правильних орієнтирів всім оточуючим у суспільстві, проливати світло на те чи інше питання, щоб хтось не міг сказати, що не був попереджений…
«Ви – сіль землі… Ви – світло для світу!» Матв. 5:13, 14«Адже губи священика пильнують пізнання, а з його уст домагаються закону, тому що він є ангелом (вісником) Господа Вседержителя.» Мал. 2:7
«Коли Я кажу грішникові: Ти дійсно помреш! — а ти не скажеш, щоби безбожний стерігся своєї дороги, то він, беззаконний, через своє беззаконня помре, а його крові Я домагатимуся з твоєї руки.» Єзек. 33:8«І не ставайте спільниками в неплідних ділах темряви, а краще їх викривайте.» Ефес. 5:11
Але чомусь навіть цих аргументів не вистачає переважній більшості християн, щоб належним чином реагувати на агресивне просування гей-ідеології в Україні. А відсутність реакції тіла на дію антигену в ньому й називається «толерантністю» (за терміном з імунології). Представники Церкви, у відповідь на свою бездіяльність, чомусь починають говорити про те, що сфера врегульовування будь-якої внутрішньої політики, в тому числі сімейної, належить до компетенції держави… Тому це держава винна, що нашому суспільству та нашим дітям нав’язують гріховні «цінності»… Церква не повинна втручатися в справи якими повинна опікуватися держава…

суботу, 18 серпня 2018 р.

Одеса, 18.08.18. Молитовна варта проти атаки на традиційні сімейні цінності


"А ти, сину людський, Я дав тебе вартовим для Ізраїлевого дому, і ти почуєш з уст Моїх слово, й остережеш їх від Мене.Коли б Я сказав до безбожного: Безбожнику, ти конче помреш!, а ти не говорив би, щоб остерегти безбожного від дороги його, то він, несправедливий, помре за свій гріх, а його кров Я вимагатиму з твоєї руки.А ти, коли остережеш несправедливого від дороги його, щоб вернувся з неї, і він не вернеться з своєї дороги, він помре за гріх свій, а ти душу свою врятував."(Єзекіїль 33:7-9)

18 серпня 2018 року відбулося проведення міжконфесійного марафону «Молитовна варта: за родину, за святість нашого народу, за охорону духовного світу дитини». Учасники мирного зібрання молилися за збереження суспільного миру, подолання ворожнечі, яку спричиняє проведення масштабної антисімейної акції 18 серпня 2018 року в Одесі.

Знову «рівні» й «рівніші»… Одеса, 18.08.18.


Сьогодні, 18 серпня, 2018 року християни згідно з поданою до мерії м.Одеси заявкою намагалися провести міжконфесійноий марафон «Молитовна варта: за родину, за святість нашого народу, за охорону духовного світу дитини». Була анонсована очікувана кількість учасників мирного зібрання - від 100 осіб.
Безперешкодне право на проведення мирного зібрання регламентується статтею 39 Конституції України. Незважаючи на легітимність та санкціонованість акції, учасників молитовного марафону поліцейські не пропускали на місце проведення, всупереч законодавству та своїм функціональним обов'язкам. Чому відбулося таке відверте потурання закону, в чому причина? Чи є цей злочин випадковістю? Виявляється, що ні, навпаки, такі злочини проти прав людини (зокрема християн) стали останнім часом системними в нашій країні.

понеділок, 30 липня 2018 р.

РЕТРОГРАДНІСТЬ vs ДІЄВІСТЬ (вектори мобілізаційного потенціалу українських церков)



За останній час в Україні, в Києві зокрема, відбулася чимала кількість велелюдних, дуже масових акцій, організованих різними християнськими конфесіями. Якщо підрахувати кількість учасників на лише трьох основних заходах, які були проведенні трьома різними конфесіями (протестанти, УПЦ КП, УПЦ МП), то мобілізаційний потенціал щодо масових заходів цих організацій складає від чверті мільйона до майже мільйона осіб!
Ось приклади таких основних акцій:


Наймасовіші християнські акції
1. Від 150 до 500 тис. учасників за різними підрахунками.
17 вересня, 2017 рік, Київ. 
Всеукраїнський День Подяки до 500-річчя Реформації (організатори: керівництво різних союзів християн-протестантів, рух Реформації), в святкових заходах прийняло участь за деякими даними від 150 до 500 тис. християн! 


вівторок, 24 липня 2018 р.

Бог осміяним не буває...

Веселись, юначе, у юності твоїй, 
і нехай споживає серце твоє радість у дні юности твоєї, 
і ходи шляхами серця твого і за видіннями очей твоїх; 
тільки знай, що за все це Бог приведе тебе на суд. (Екклезіаст 11:9)
23 липня 2018 року в ЗМІ з'явилася інформація, що у Парижі повісилися засновниця та активістка феміністичного руху "Фемен" Оксана Шачко. 
Оксана Шачко - це та людина, яка приймала участь в акції по зпиленню Хреста пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій в центрі самої столиці нашої Батьківщини (подібні акції вони ("Фемен") проводили в Україні, Білорусі, РФ). Це та людина, яка кинула ВИКЛИК БОГУ! 
Дуже багато актів наруги над християнськими святинями здійснювала ця душа, яка заблукала...

вівторок, 3 липня 2018 р.

У м.Кілія, Одеська область, відбудеться марш та ряд заходів за традиційні сімейні цінності!


Одещина підхоплює естафету майже шести десятка міст та селищ України, які в цьому році проводять просімейні акції! Це потужний соціальний рух, який об'єднує сотні тисяч учасників з різних куточків України! 
м. Кілія, 07.07.18. МАРШ ЗА ТРАДИЦІЙНІ СІМЕЙНІ ЦІННОСТІ!!! 
Скажи: "ТАК!" благословеній сім'ї, як союзу чоловіка та жінки (51 ст. Конституції України)! 
Скажи рішуче "НІ!" пропагуванню та просуванню в Україні збочень (ЛГБТ-ідеології), які призводять до виродження українців, поглиблюють демографічну кризу та несуть загрозу суспільній моралі!

вівторок, 26 червня 2018 р.

Депутати різних міст Одещини разом з народними обранцями інших регіонів України бурхливо відреагували на побиття християн під час мирної молитовної акції за сімейні цінності



Депутати різних міст Одещини підхопили ініціативу депутатів Верховної Ради, зокрема Андрія Іллєнко (партія "Свобода"), Оксани Корчинської (Радикальна партія Олега Ляшка) та Ігоря Луценко (партія "Батьківщина"), а також депутатів місцевих рад різних регіонів України та бурхливо відреагували на побиття християн під час мирної молитовної акції за сімейні цінності 17 червня 2018 року. Зокрема депутати: міста Татарбунари, м.Кілія, м.Вилкове та голова Кілійської обєднаної територіальної громади направили листи Президенту України Порошенку П.О., Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б., Голові Верховної Ради України Парубію А.В., Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б., в яких засудили  вибіркове та антизаконне застосування сили до прихильників традиційних сімейних цінностей, з вимогою притягнути винуватих до відповідальності, а також припинити ганебну практику пропагування "цінностей" не притаманних українському народу, зокрема проведення гей-парадів за державний кошт, а тим більше на крові наших громадян!
Текст звернень наводиться нижче:

"Президенту України Порошенку П.О.
Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.
Голові Верховної Ради України Парубію А.В.
Міністру внутрішніх справ України Авакову А.Б.

ЗВЕРНЕННЯ
17 червня 2018 року відбулася безпрецедентна подія – вперше в історії незалежної України у жорстокий спосіб була розігнана мирна акція, яка була спрямована на захист традиційних сімейних цінностей.

Вибірковість сили: як християн, які вийшли молитися за сімейні цінності, "правоохоронці" били по-звірячому...


Газета "Україна Молода" опублікувала мій коментар щодо подій 17 червня, пов'язаних з побиттям учасників мирної молитовної акції за традиційні сімейні цінності: 

"До «УМ» зателефонував Ігор Плохой (військовий капелан, депутат Вилковської об’єднаної територіальної громади на Одещині) і з обуренням розповів про інцидент, що стався вранці 17 червня у центрі столиці. До КМДА була подана заявка на проведення акції — молитовного заходу.

У ній вказано чотири локації, де будуть збиратися віряни для того, щоб усю ніч, просто неба, провести в молитві за сім’ю та християнські цінності.

Уже пізніше правоохоронні органи говорили, що ця акція могла перешкоджати руху колони гей-параду. Але це не відповідає дійсності, тому що акція «Київ-прайду» була заявлена на 9-ту ранку, а просімейна християнська акція  на той час уже мала скінчитися. Тож ніяк апріорі вони перетнутися не могли.

понеділок, 25 червня 2018 р.

Поки не пізно: чуйте Бога й своє серце!..


Це пост моєї дружини Ольги з приводу важкої втрати - смерті її маленької подружки, яка стала майже рідною, сонячної дитини - Альонки (з якою вона познайомилася під час служіння дітям сиротам)...
"Сердце разрывается от боли и сожаления о том, что несколько месяцев назад, Господь побуждал меня проведать её - мою самую любимую - солнечную Алённочку! С ней впервые мы познакомились в христианском лагере, где я была воспитателем в ее группе. Она была настоящим «ёжиком», никого к себе не подпускала, всех била, обижала и не говорила ни слова, только мычала и издавала звуки... В детском доме ее прозвали «Бала-бала», эти звуки она чаще всего произносила. Она плохо ходила, постоянно падала на землю и качалась по ней, постоянно сопливила, а еще, когда всё это вперемешку с пылью - было жуткое зрелище... а если ещё учесть, что я была очень брезгливой, так просто это было не выносимо... А она при этом постоянно просилась ко мне на руки, всячески пыталась об меня обтереться и, естественно, вся эта грязь была на мне, не представляю чтобы со мной было раньше, если бы такой ребёнок ко мне прикоснулся, я бы не скрывая омерзения пулей бы отлетела от неё, но этого рядом с ней не происходило...

вівторок, 19 червня 2018 р.

Чому влада вирішила, що геї кращі від християн?



Чому влада вирішила, що геї кращі від християн? А, головне, хто в цьому винен?

Дії влади за останні декілька років, а особливо після людиноненависницького злочину 17.06.18. (напад на мирну просімейну акцію), показують, що вона вважає людей з сексуальними відхиленнями чимось «кращими», «першосортнішими» та «рівнішими» від інших людей, які плекають традиційні та християнські цінності. Чому ж влада зайняла таку позицію та прийшла саме до таких висновків? Давайте пошукаємо відповідь на це питання, але спробуємо поглянути на нього не вдаючись до простих відповідей (типу: ЄС тримає владу на донорській голці МВФ та тисне на неї, хоч це все відповідає реальній дійсності).
Отже, зробимо дуже короткий аналіз деяких загальних рис поведінки представників ЛГБТ руху в Україні та за її межами. Інформацію подаю з певним викликом саме для християн, порівнюючи дії людей з нетрадиційною сексорієнтацією по боротьбі за просування своїх «цінностей» з діями християн по просуванню біблійних цінностей, адже, колись сам апостол Павло вдавався до порівняльних прийомів, щоб пробудити ревність по Богу (Рим. 11:14).

вівторок, 6 березня 2018 р.

Чи може бути християнину притаманним гасло "Слава Україні!"???

Останнім часом серед українського народу виникло певне  патріотичне піднесення, що спричинило різні формаційні зрушення в суспільстві й, відповідно відобразилося не лише в нових моделях поведінки, діяльності, а й у фразеології. Так, зокрема, серед українського люду розповсюдилося привітання: «Слава Україні!» й відповідь на нього: «Героям Слава!». Зараз навіть є ініціатива уряду на державному рівні впровадити ці привітання, як офіційні у Збройних Силах України, зокрема. Повідомлення про це читайте ТУТ. 
Позитивно схвальне відношення більшості народу до такого славнозвісного привітання борців за волю українського народу, було сприйняте деякими віруючими християнами з побоюванням та насторожено, а деякими й вороже… В чому причина такої реакції? Та чи мають рацію християни, які не бажають виголошувати таке привітання?

Давайте спробуємо розглянути існуючі та можливі аргументи деяких християн стосовно упередженого відношення до таких привітань та проаналізувати ці побоювання з точки зору Святого Письма та формальної логіки.