пʼятницю, 15 лютого 2019 р.

ЧОМУ ХРИСТИЯНИН МАЄ БОРОТИСЯ З ГРІХАМИ ПОШИРЮВАНИМИ ЛГБТ?

Питання християнської боротьби з гріхом гомосексуалізму, або гріхами ЛГБТ (лезбійок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, та ін.) є дуже актуальним сьогодні. Чому саме так? Спробуємо дати відповідь. Порушене питання є, звісно, надто широким, тому зосередитися на декількох основних важливих для християнина вимірах цієї проблематики.
Вимір Істини. Чому для християнина гомосексуалізм та інші сексуальні збочення є гріхом?
Тому що на це прямо вказує Біблія:
“Не ля­гай з чоловіком як з жінкою: це мер­зенність… Якщо хто ляже з чоловіком, як з жінкою, то обоє вони зробили мерзотність: нехай будуть віддані на смерть, кров їхня на них” (Лев. 18:22, 20:13).
«Вони замiнили iстину Божу неправдою i поклонялися, i служили тварi замiсть Творця, Який бла­гословенний повiки, амiнь. За це i вiддав їх Бог ганебним пристрастям: жiнки їхнi замiнили природне єднання на протиприродне; так само i чоловiки, обли­шивши природне єднання з жiно­чою статтю, розпалювалися похiт­тю своєю один до одного, чоловiки на чоловiках сором чинячи, одер­жуючи в собi самих належну вiд­плату за свiй блуд. Вони знають праведний суд Божий, що хто чинить так, вартий смерти; однак не тiль­ки самі таке роблять, але й тим, що роблять, сприяють.» (Рим 1:25-27,32)
Бог створив людину як чоловіка й жінку «І створив Бог Людину за образом Своїм, за образом Божим створив її; чоловіка і жінку створив їх, І благословив їх Бог, і сказав їм Бог: плодіться і розмножуйтеся, і наповнюйте землю» (Бут. 1:27-28), благословивши їх єднатися у сім’ю! Сім’я базується виключно на шлюбному союзі чоловіка і жінки, які народжують і виховують дітей. Ніяких інших визначень сім’ї Біблія не передбачає. Концепцію шлюбного подружжя для створення сім’ї затвердив Бог. Ані держава, ані церква не створювали концепцію сім’ї, тому вони не наділені повноваженнями змінювати їїНе може бути так званої одностатевої «сім’ї» за визначенням; це – збочення і гріх і ніщо інше!
Тому що про це свідчить історичний досвід Церкви: